shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

"Hij bevrijdt mijn voeten uit het net" (blog)

Deel

"Hij bevrijdt mijn voeten uit het net" (blog)

Want ook al lijkt het soms alsof alles verloren is en in brand staat, er is iets dat nooit zal verdwijnen. Er is iets dat ondanks alles blijft en steeds weer opnieuw zal klinken en dat is de stem van God die ons bij onze naam roept.

Vandaag is het de derde zondag van de vastentijd en opnieuw worden we meegenomen naar de woestijn. Het Bijbelse verhaal verteld ons dat Mozes 40 jaar was toe hij uit het paleis van de Farao in Egypte vertrok. En hij vertrok niet met lege handen. Opgegroeid aan het hof van de Farao had Mozes gestudeerd aan de beste scholen en universiteiten. Jarenlang was er in hem geïnvesteerd want ooit zou hij een groot leider worden. Het ziet er dus goed uit voor Mozes. De toekomst ligt voor hem open. Hij heeft genoeg geld, een goede status, een uitmuntende opleiding. Mozes staat aan de rand van misschien wel de succesvolste periode van zijn leven.

40 jaar na zijn vertrek uit het paleis komen we Mozes tot onze verbazing tegen in de woestijn. Hij werkt er als schaapherder, maar het is niet alleen zijn werk wat ons verbaasd. Een zoon van de Farao, die trouwt op ze minst met een rijke prinses, Mozes is getrouwd met een eenvoudige herderin. Een zoon van de Farao die woont toch op z’n minst in een schitterend paleis. Mozes heeft geen eigen woning, hij woont bij zijn schoonvader.

Het kan dus blijkbaar anders lopen dan gedacht in het leven.

Maarko was 7 jaar oud toen hij werd misbruikt voor de webcam. Hij droomde te zijn als zijn held superman maar hij kon geen kant op.

Omdat Gowri voor haar kinderen wilde zorgen en in geldnood zat, nam ze een lening aan van een misdadige eigenaar van een fabriek. De eigenaar verhoogde voortdurende de ‘lening’ en dwong Gowri en haar familie om voor hem te werken.

Foli werd op jonge leeftijd gedwongen om als slaaf achttien uur per dag te werken op de vissersboot van zijn oom.

Elsa werd bedrogen en verkocht aan een bordeel. Jarenlang werd zij nacht in nacht uit misbruikt.

Het leven loopt soms anders dan gedacht en zo loopt Mozes daar als schaapherder door de woestijn. En opeens gebeurt er iets bijzonders. Hij ziet een doornstruik die wel brand maar niet verteert. Symbool voor zijn leven, het lijkt wel in brand te staan.

Maar dan klinkt er opeens vanuit deze brandende doornstruik de stem van God. Want ook al lijkt het soms alsof alles verloren is en in brand staat, er is iets dat nooit zal verdwijnen. Er is iets dat ondanks alles blijft en steeds weer opnieuw zal klinken en dat is de stem van God die ons bij onze naam roept.

Opeens is hij er, midden in de woestijn van het leven en kijkt hij ons aan. ‘Trek je schoenen maar uit want die woestijn van jou is heilige grond, Ik ben er’.

Maarko werd bevrijd door een team van IJM. De daders die hem iets aandeden, zijn opgepakt en aangeklacht.

Na tien jaar konden we Gowri uit slavernij bevrijden.

Na zijn bevrijding kon Foli naar school en weer voetballen.

Elsa is vrij.

Deze blog is ook als podcast uitgesproken en is onderdeel van onze 12-delige podcastserie ’40 dagen op weg naar vrijheid’. Abonneer je op de Podcast in jouw favoriete Podcast App, zodat je geen aflevering hoeft te missen. Je kunt de serie vinden onder de naam Just Talk van International Justice Mission. Of abonneer en luister via Anchor: https://anchor.fm/ijmnl

De podcast verschijnt op de volgende dagen:
26 februari (Aswoensdag), 1 maart (1e zondag van de vastentijd), 8 maart (2e zondag van de vastentijd), 15 maart (3e zondag van de vastentijd ), 22 maart (4e zondag van de vastentijd), 29 maart (5e zondag van de vastentijd), 5 april (6e zondag van de vastentijd, Palm Pasen), 9 april (Witte donderdag), 10 april (Goede Vrijdag), 11 april (Stille zaterdag), 12 april (Paasmorgen) en 13 april (Tweede Paasdag).



Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up