shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

The Justice Week in teken van verborgen onrecht

Hoofdsprekers: Tineke Ceelen, Krish Kandiah, Gert-Jan Segers en Sander Heijne

The Justice Week in teken van verborgen onrecht


Van 25 tot en met 31 oktober organiseert Tear samen met meer dan tien andere organisaties The Justice Week. Sprekers uit binnen- en buitenland delen verhalen van recht en onrecht en laten deelnemers zien hoe ze hun eigen omgeving rechtvaardiger kunnen maken. Sprekers zijn onder andere Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling), Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Sander Heijne (onderzoeksjournalist en auteur Fantoomgroei) en Krish Kandiah (sociaal ondernemer en oprichter van Home for Good).

The Justice Week is een vervolg op de The Justice Conference van 2018 en kent drie deelonderwerpen: ‘All inclusive’: Over ongelijke machtsstructuren, inclusie en diversiteit; ‘Onderweg’: Over migratie, uitbuiting en mensensmokkel en ‘Tot op de bodem’: Over klimaatveranderingen. De week start en eindigt met een live online evenement. Verder kiezen deelnemers dagelijks zelf onderdelen uit het programma voor hun ‘moment of justice’.

Stop filming us

Een van de programmaonderdelen is het kijken en bespreken van de bekroonde documentaire Stop Filming Us van documentairemaker Joris Postema. Tijdens zijn reizen door de Democratische Republiek Congo kon Postema er niet langer omheen dat Congolezen zelf een totaal ander beeld van hun land zouden weergeven dan dat Europeanen en westerse hulporganisaties doen. Hij ging hierover in gesprek met jonge mediaprofessionals in Congo. De documentaire roept indringende vragen op over beeldvorming, vooroordelen en ongelijke machtsverhoudingen. Deelnemers van The Justice Week gaan hierover in gesprek met de documentairemaker.

Eigen aandeel

Projectleider Joost van Dieren: ‘De coronapandemie brengt veel aan het licht. We voelen onze eigen kwetsbaarheid en die van de samenleving. Maar er is nog een hele wereld die we niet dagelijks zien. Verhalen van onrecht die aan de meeste van ons voorbij gaan. Die willen we tijdens The Justice Week adresseren. Wie zijn bijvoorbeeld die mensen die zich buitengesloten voelen in onze samenleving? Wat is ons eigen aandeel in ongelijke machtsverhoudingen? Tijdens The Justice Week vieren we de veranderingen die we al zien, leren we van goede voorbeelden en moedigen we elkaar aan om zelf aan de slag te gaan.’


thejusticeconference.nl ->


The Justice Week is een initiatief van Tear en wordt mede mogelijk gemaakt door International Justice Mission, Evangelische Omroep, Compassion Nederland, Tot Heil des Volks, Light for the World Nederland, A Rocha, Micha Nederland, Leprazending, World Vision, Stichting Gave, GroeneKerken, ChristenUnie, 24-7 Prayer Nederland, New Wine en Present Nederland.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
Constanza vond kracht na geweldstrauma: ‘Nooit te laat om opnieuw te dromen’

Ze kreeg te maken met zwaar geweld: vernederingen, pesterijen en seksueel misbruik. Maar Constanza uit Colombia vond kracht om door te gaan en voor haar kinderen te zorgen. “Het leven heeft me laten zien dat zelfs als we vallen, we altijd kunnen opstaan.”

Dankzij Emma’s moed werd deze inheemse gemeenschap een veiligere plek

In Intibucá, een inheemse gemeenschap in Honduras, was geweld tegen meisjes en vrouwen wijdverspreid. Dankzij de moed van de 13-jarige Emma*, die aangifte deed tegen haar oom voor misbruik, werd deze gemeenschap een veiliger plek voor haarzelf en anderen.

‘Kinderen worden voor het leven getekend, daar lig ik wakker van’

Op grote schaal betalen Nederlanders voor misbruik van Filipijnse kinderen voor livestreams. Linda van den Oever, landelijk officier van justitie kinderporno en kindersekstoerisme, kan zich woedend maken over dit onrecht. “Sommige beelden komen extreem heftig binnen. Maar dan besef ik ook: hier doe ik het voor, om dit kind te helpen.”

Als textielslaaf moest Pai drugs gebruiken: ‘Nooit gedacht dat ik een leider zou worden'

Om het loodzware werk in de textielfabriek vol te houden, dwong de eigenaar Pai* om drugs te gebruiken. Jarenlang zat hij vast in deze nachtmerrie. Inmiddels is Pai uitgegroeid tot een leider in de strijd tegen moderne slavernij.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up