shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Onderzoek: 40 procent arbeidsmigranten uit Cambodja wordt uitgebuit

Van de arbeidsmigranten uit Cambodja heeft 40 procent minstens één keer te maken gehad met dwangarbeid op hun plek van bestemming. Dat blijkt uit onderzoek dat IJM heeft uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Chicago.

Ook blijkt dat veel arbeidsmigranten in Thailand te maken hebben met uitbuiting. Dat geldt voor 17 procent van de arbeidsmigranten uit Cambodja en voor 18 procent van de arbeidsmigranten uit Myanmar. Zij werden uitgebuit in bijvoorbeeld de Thaise visserij, de dienstensector, de bouw en in fabrieken.

Dwangarbeid verwijst naar situaties waarin personen gedwongen worden om te werken door het gebruik van geweld of intimidatie, of met subtielere middelen zoals opgestapelde schulden, het inhouden van identiteitspapieren of dreigen met aangifte bij de immigratieautoriteiten*.

De onderzoekers spraken met 1.204 arbeidsmigranten die waren teruggekeerd naar Cambodja. Ook spraken ze 1.284 arbeidsmigranten uit Cambodja en Myanmar die in Thailand werken. Het grootschalige en onafhankelijke onderzoek werd gefinancierd door de Amerikaanse supermarktketen Walmart.

Ook gingen de onderzoekers na hoe effectief de rechtssystemen in Cambodja, Thailand en Myanmar zijn in de aanpak van arbeidsuitbuiting. In 2016 deed IJM soortgelijk onderzoek in Cambodja en Thailand. Sindsdien is in sommige sectoren een opmerkelijke vooruitgang te zien, zoals in de aanpak van uitbuiting in de Thaise visserij en de visverwerkende industrie. Tegelijk kan er nog veel worden verbeterd. Arbeidsmigranten die zijn uitgebuit, komen veel barrières tegen als ze recht willen verkrijgen. Ook is er weinig samenwerking tussen landen in Zuidoost-Azië om dwangarbeid tegen te gaan.

Daarom gaat IJM door met haar strijd tegen uitbuiting in Zuidoost-Azië. IJM werkt er samen met autoriteiten en ngo’s om slachtoffers op te sporen, te bevrijden en wetten tegen mensenhandel te handhaven, zodat criminelen niet langer wegkomen met het uitbuiten en tot slaaf maken van arbeidsmigranten.

IJM pakt zaken van uitbuiting op in heel verschillende sectoren, zodat we de verschillende vormen van arbeidsuitbuiting kunnen documenteren en zo concreet mogelijke aanbevelingen kunnen doen aan overheden en andere belanghebbenden.

*Definitie van de Internationale Arbeidsorganisatie

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van gedwongen arbeid te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up