shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Man (46) veroordeeld voor online kindermisbruik – 2 meisjes bevrijd

Een man uit Australië is veroordeeld tot 13 jaar en 8 maanden gevangenisstraf nadat hij 13 misdrijven van kindermisbruik had bekend, waaronder het seksueel misbruiken van een kind op de Filipijnen.

Via social media legde de 46-jarige man uit Melbourne contact met slachtoffers. Op die manier ontving hij beelden van kindermisbruik en maakte hij afspraken om kinderen op de Filipijnen te ontmoeten. Ook gaf hij geld aan uitbuiters in ruil voor kindermisbruikmateriaal.

Agenten van de Australian Border Force (ABF) fouilleerden de man in september 2022 op Melbourne International Airport nadat hij terugkeerde uit de Filipijnen. De telefoon van de man bleek kindermisbruikmateriaal te bevatten en werd in beslag genomen. De ABF en lokale politie voerden in november 2022 een huiszoekingsbevel uit bij de man thuis, waarbij een laptop en externe harde schijven in beslag werden genomen.

Een forensisch onderzoek van de elektronische apparaten, waaronder de mobiele telefoon, bracht meer dan 900 bestanden met kindermisbruikmateriaal aan het licht, waaronder zelfgeproduceerde video's van de man. Hierop was te zien dat hij rechtstreeks betrokken was bij geslachtsgemeenschap en seksuele activiteit met een kind op de Filippijnen.

De ABF gaf dit bewijsmateriaal door aan het Philippine Internet Crimes Against Children Centre (PICACC). In dit centrum werken onder andere IJM, de Australische, Filipijnse en Nederlandse politie met elkaar samen om online kindermisbruik tegen te gaan. In februari en maart 2023 werden vervolgens twee 9-jarige meisjes door de Filipijnse Nationale Politie uit hun lijden verlost

Op 26 maart 2024 bekende de man schuld. Op dinsdag 11 juni werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van in totaal dertien jaar en acht maanden met een proeftijd van negen jaar en zes maanden.

“We zijn heel blij met deze veroordeling,” zegt Bart Luttik, directeur a.i. van IJM Nederland. “Dit is opnieuw een heel duidelijk signaal dat daders niet wegkomen met het exploiteren van de kwetsbaarsten. Ook zijn we blij dat de samenwerking tussen IJM en andere politie-eenheden in het PICACC effectief is. Online kinderuitbuiting is een internationaal probleem dat vraagt om een internationale aanpak. Als IJM willen we alles op alles blijven zetten om te zorgen dat kinderen worden beschermd tegen de verschrikkingen van online misbruik.”

12-7-2024

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm kinderen tegen online seksueel misbruik.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up