shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Drie jongens op het nippertje gered van mensenhandel

ZUID-AZIË - Drie jongens, in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, zijn op het nippertje gered voordat ze zouden worden verhandeld voor dwangarbeid. De lokale politie trof de jongens aan op een treinstation en bracht hen in veiligheid. Ze waren op weg naar een bouwplaats, waar ze gedwongen zouden worden te werken.

Bezorgde voorbijgangers sloegen alarm toen ze de kinderen, vergezeld door een groep mannen, op het station zagen. Ze waarschuwden onmiddellijk de politie, die snel ter plaatse was om de situatie te onderzoeken. De drie jongens, samen met zes volwassen slachtoffers van mensenhandel, liepen op blote voeten en droegen slechts een doek om hun middel. Ze werden begeleid door drie keurig geklede mannen. Toen de politie arriveerde, wisten drie van de volwassen slachtoffers te ontsnappen, waardoor alleen de drie jongens, drie volwassenen en de verdachten achterbleven.

Uit verhoren bleek dat de jongens waren verhandeld om op een bouwplaats te werken als afbetaling van een schuld van omgerekend zo’n 110 euro, een lening die aan een familielid van de kinderen was verstrekt. De volwassen slachtoffers hadden geen soortgelijke schulden, waardoor zij al snel vrijgelaten konden worden.

De politie heeft een zaak aangespannen tegen de drie verdachten op basis van lokale wetten met betrekking tot schuldslavernij, kinderarbeid en mensenhandel. Ondanks de politieke connecties en invloed van de verdachten, werden zij gearresteerd en vastgezet. Hun verzoek om borgtocht werd door zowel de opsporingsambtenaar als de advocaat afgewezen, en de rechtbank verwierp uiteindelijk hun verzoek. De verdachten zitten nog steeds vast.

De drie geredde jongens zijn overgedragen aan een overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de bescherming en opvang van kwetsbare kinderen. De voorzitter hiervan sprak met de jongens en zorgde ervoor dat ze in een opvanghuis konden overnachten, waar ze veilig waren.

De volgende dag ontmoetten de kinderen een overheidsfunctionaris die belast is met zaken rondom slavenarbeid. Hij is van plan vrijlatingscertificaten uit te geven, waarmee de opgelegde schulden van de jongens zullen worden kwijtgescholden. Daarna zal hij beslissen of de kinderen veilig kunnen terugkeren naar hun ouders, of dat ze in het opvanghuis moeten blijven voor hun bescherming, veiligheid en herstel.

IJM biedt de autoriteiten ondersteuning in deze zaak. IJM werkt in Zuid-Azië om, samen met lokale overheden, effectief te reageren op gevallen van moderne slavernij.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up