shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Caroly Houmes nieuwe directeur van IJM Nederland

Caroly Houmes is de nieuwe directeur van IJM Nederland. Vanuit Nederland wil zij, samen met het IJM-team, de achterban en diverse partners, strijden voor de bescherming van de meest kwetsbaren tegen geweld.

Caroly Houmes was al eerder, tussen 2010 en 2017, directeur van IJM Nederland. Daarna heeft zij gewerkt als directeur van de Australische afdeling van IJM. In die tijd hebben achtereenvolgens Anita Delhaas en Biju Matthew leidinggegeven aan IJM Nederland als (interim-)directeur. Caroly: “We dienen met elkaar een belangrijke missie, namelijk de armsten van deze wereld beschermen tegen geweld. Zeker in deze crisistijd vallen miljoenen mensen ten prooi aan slavernij, uitbuiting en andere vormen van geweld. Ik vind het een voorrecht om, samen met het team, onze achterban en al onze kantoren wereldwijd, veiligheid te brengen voor de meest kwetsbaren.”

International Justice Mission (IJM) is wereldwijd actief in 20 landen, waar de organisatie vecht tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor webcams. Jaarlijks bevrijdt IJM duizenden slachtoffers, helpt zij lokale autoriteiten bij het aanklagen van misdadigers en ondersteunt overheden bij verandering van rechtssystemen. De organisatie heeft al meer dan 53.000 mensen bevrijd van slavernij en onderdrukking en bijgedragen aan de veroordeling van ruim 1.800 criminelen.

In de huidige coronacrisis neemt geweld tegen kwetsbare groepen enorm toe. Zo worden aanzienlijk meer kinderen in de Filipijnen misbruikt voor webcams vanwege de lockdown. Ook in andere landen waar IJM werkt, zoals India, Oeganda en de Dominicaanse Republiek, maken criminele bendes en netwerken op grote schaal misbruik van kwetsbare groepen.

Dit motiveert de teams van IJM des te meer om de strijd tegen geweld en straffeloosheid van criminelen voort te zetten. Caroly: “Wat we het afgelopen decennium hebben bereikt, laat zien dat ons model werkt. Het aantal meisjes dat in de Filipijnen verhandeld werd in bars en bordelen, kelderde door het werk van IJM in samenwerking met de autoriteiten. Mensen die ooit geen hoop op vrijheid hadden, leven nu zonder angst voor geweld. Wereldwijd willen we mensen verenigen om te helpen – van communities in Ghana en gezinnen in Veenendaal tot grote multinationals. De business van geweld is zo enorm dat deze jaarlijks drie keer zoveel winst maakt als Apple. Maar toch, als we de krachten bundelen kunnen we deze strijd winnen!”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
Pouwel Slurink zet zich in tegen moderne slavernij: ‘Dit onrecht is bizar’

Met een paashazenactie én een speciale Skûtsjesilen-race zamelt serviceclub Kiwanis Lelystad geld in voor de strijd tegen moderne slavernij. Voorzitter Pouwel Slurink legt uit waarom. “Mensen worden zelfs in slavernij geboren – dat is wel heel bizar.”

In Kenia stuitte Silvia op grootschalig misbruik: ‘IJM reageerde op onze noodkreet’

In 2006 vertrok Silvia van Weeghel samen met een vriendin naar Kenia om vrijwilligerswerk te doen in een tehuis voor straatjongens. Ze deden een schokkende ontdekking: de directeur maakte zich schuldig aan misbruik van jongens. Bij IJM in Kenia vonden ze steun.

Van onrecht naar hoop: indringende verhalen tijdens IJM business event

Donderdagavond 13 februari vond het business event van International Justice Mission plaats, een bijzondere avond vol inspiratie, ontmoeting en betrokkenheid. Het diner werd mogelijk gemaakt door een van onze gewaardeerde business partners. Tijdens de avond vertelde survivor Cassie haar verhaal: “Ik sta hier vanavond omdat ik een vaste hoop heb.”

Business partners Durk en Serge: ‘Bijdragen aan gerechtigheid geeft diepe voldoening’

Durk en Serge de Boer van Verandersupporters verlangen ernaar mensen en bedrijven tot hun recht te laten komen. Vanuit datzelfde verlangen zijn ze overtuigd business partner van IJM. “Het geeft enorm veel vreugde om als onderneming bij te dragen aan recht en gerechtigheid.”

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up