shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twaalf jongens bevrijd van uitbuiting in juwelenfabriek

Bij een inval in een juwelenfabriek in een Zuid-Aziatische miljoenenstad, zijn 12 minderjarige jongens bevrijd die slachtoffer waren van mensenhandel en kinderarbeid. De bevrijdingsoperatie werd geleid door de lokale overheid en ondersteund door IJM.

Lokale autoriteiten troffen de jongens aan in een kleine kamer, waar ze samen met volwassenen werkten. De jongens werden gedwongen meer dan 12 uur per dag met hun blote handen sieraden te maken zonder enige veiligheidsuitrusting. Een ambtenaar die leiding gaf aan de operatie zei: “We troffen ze aan in een onmenselijke toestand. Alles - koken, eten, baden en slapen - moesten ze doen in dezelfde afgesloten kamer.”

De slachtoffers waren verhandeld vanuit hun woonplaats, meer dan 1500 kilometer bij de juwelenfabriek vandaan. De werkgever had hen gelokt met financiële voorschotten.

De ambtenaren die deze bevrijdingsoperatie leidden, waren opgeleid door IJM. Ze overlegden telefonisch met IJM-medewerkers over het volgen van de juiste procedures. De jongens ontvingen vrijheidscertificaten, die bewijzen dat ze de eigenaar van de fabriek niets meer verschuldigd zijn.

De eigenaar van de juwelierszaak was op de dag van de bevrijding verdwenen, maar de overheid heeft al een klacht tegen hem ingediend wegens overtreding van nationale wetten op het gebied van mensenhandel, kinderarbeid en schuldarbeid.

Momenteel werken de ambtenaren eraan dat de jongens veilig naar huis kunnen terugkeren. In de tussentijd heeft het IJM-team in de woonplaats van de jongens de lokale autoriteiten op de hoogte gebracht van de zaak. Het team staat klaar om waar nodig ondersteuning te bieden. Tot de jongens terugkeren naar huis, worden ze opgevangen in een tehuis van de overheid.

De jongens op de foto zijn niet de jongens die bij deze operatie zijn bevrijd.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van gedwongen arbeid te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up